Γαύρος στο φούρνο

Ο γαύρος στο φούρνο γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι ένα οικονομικό πιάτο.

Υλικά

  • ½ κιλό γαύρος
  • 3 φέτες λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα του τσαγιού μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ντοματίνι μεγάλο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τον γαύρο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και το ντοματίνι σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το σκόρδο σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το ντοματίνι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα ψάρια με τη σειρά. Μετά ρίχνουμε 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι, αλάτι, το λάδι και τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία στον αέρα για 10 – 15 λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top