Μπιφτέκι γεμιστό με τσένταρ

Θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο, λαχταριστό, μεγάλο μπιφτέκι με γέμιση.

Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ½ φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • τυρί τσένταρ
  • τυρί γκούντα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Παίρνουμε ένα μούλτι και κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια παίρνουμε τον κιμά, αφήνουμε λίγο στην άκρη και τον υπόλοιπο τον ανοίγουμε σε ένα μεγάλο οβάλ μπιφτέκι. Πιέζουμε την επιφάνεια ώστε να κάνουμε μια λακούβα. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και πιέζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το κομμάτι του κιμά που κρατήσαμε και κλείνουμε τη γέμιση μέσα ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ψιλό σιμιγδάλι και λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε το μεγάλο μπιφτέκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 – 50 λεπτά. σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top