Παγωτό μπανάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε εύκολο παγωτό μπανάνα με φανταστική γεύση.

Υλικά

  • 1 φυτική κρέμα 500 γραμμάρια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τις μπανάνες ολόκληρες, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν οι μπανάνες. Αφήνουμε τις μπανάνες να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε σε ένα μούλτι.

Παίρνουμε μία λεκάνη, ρίχνουμε τη φυτική κρέμα και τη χτυπάμε λίγο μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Χτυπάμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξανά χτυπάμε για λίγο και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 7 – 8 ώρες να παγώσει. Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή σιρόπι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top