Πρασοτηγανιά

 Μια από τις πιο αγαπημένες εκδοχές του χοιρινού είναι η πρασοτηγανιά.

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό πανσέτα και σπάλα (ή λαιμό), χωρίς κόκκαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 – 4 πράσα
  • 2 κούπες σέλινο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Λίγο κάρυ ή κουρκουμά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα πράσα. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κρέας να θωρακιστεί. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα βάζουμε σε 2 δόσεις. Γυρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί απ’ όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιούμε αυτό τον τρόπο, γιατί καθώς μαγειρεύουμε την τηγανιά δεν θα βγάλει αφρό. Στη συνέχεια βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα με λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το πράσο. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι, σέλινο, λίγο κάρυ, 1 κύβο κοτόπουλο, 1 κύβο λαχανικών και χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μας με το λάδι του. Σερβίρουμε την τηγανιά όπως είναι ή με ρύζι το οποίο ταιριάζει πάρα πολύ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top