Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 10 φρυγανιές
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 πιπεριά χρωματιστή (όχι πράσινη)
  • 1 κολοκυθάκι μικρό
  • 1 αυγό
  • πατάτες (όση ποσότητα θέλετε)
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, δυόσμος, δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μούλτι και κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το κολοκυθάκι όλα μαζί. Αλέθουμε τι φρυγανιές ξεχωριστά. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε πρώτα τον κιμά και μετά προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, τη φρυγανιά, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Κόβουμε τις πατάτες στρόγγυλες και τις ανακατεύουμε με μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και λίγο δεντρολίβανο. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε στρόγγυλα ή μακρόστενα τα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες.
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Tips
  1. Αυτά τα μπιφτέκια, εκτός από νόστιμα, είναι και ιδανικά για τα παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά. Περιέχουν λαχανικά, που συνήθως αποφεύγονται από τα παιδιά, ενώ είναι θρεπτικά για τον οργανισμό και πλούσια σε βιταμίνες.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top