Μαγειρίτσα με σάλτσα

Εδώ θα σας δείξω μία μαγειρίτσα που έμαθα από τη γιαγιά μου.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια συκωταριά
  • 12 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι σπανάκι
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κλαδάκι μάραθο ή άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τη συκωταριά μικρά κομμάτια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να βράσουν και μετά τα στραγγίζουμε.

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα σέσκουλα, το μαϊντανό και το μάραθο. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα κομμάτια της συκωταριάς. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τη σάλτσα ντομάτα, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει με τη σάλτσα.

Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top