Μαρμελάδα κυδώνι

Το κυδώνι το συναντάμε σαν γλυκό του κουταλιού, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μαρμελάδα.

Υλικά

  • Κυδώνια
  • Ζάχαρη
  • Αρμπαρόριζα
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Η αναλογία είναι 1 προς ½, κούπα πολτό από κυδώνι και ζάχαρη.

Πλένουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Βγάζουμε τις φλούδες και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Για κάθε 1 κούπα πολτό προσθέτουμε ½ κούπα ζάχαρη. Βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 ποτηράκι του κρασιού από το ζωμό που κρατήσαμε. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η μαρμελάδα. Προσθέτουμε χυμό από ½ λεμόνι και φύλλα αρμπαρόριζας για άρωμα.

Προσοχή! Όσο πήζει η μαρμελάδα, αρχίζει και πετάγεται προς τα πάνω, γι’ αυτό προσέχουμε να μην καούμε. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν πήξει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top