Κέικ με κόκκινη κολοκύθα

Θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό κέικ με πολλή γεύση και άρωμα. Κανένας δεν θα καταλάβει ότι βάλατε κόκκινη κολοκύθα.

Υλικά

  • 260 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 240 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 260 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
  • 320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένο γλυκάνισο
  • 1 βανίλια
  • 150 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη στην λεπτή κοπή. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.

Παίρνουμε μία μπασίνα και βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρύδια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top