Ατομικές χορτόπιτες

Υλικά

  • 10 φύλλα χειροποίητα ή έτοιμα
  • 1 ½ κιλό χόρτα
    • σπανάκι
    • σέσκουλα
    • τσουκνίδες
    • λάπαθο
    • αγριόχορτα (προαιρετικά)
  • 200 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο (ή και τα δύο μαζί)
  • 3 πράσα
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κούπα του τσαγιού μαϊντανό
  • 1 κούπα του τσαγιού άνηθο ή μάραθο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Επίσης ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Βάζουμε όλα τα παραπάνω σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι. Στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά τα χόρτα να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις στραγγίσουν, είναι έτοιμα για να τα βάλουμε στην πίτα μας.

Παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, και ρίχνουμε στην άκρη λίγη γέμιση και λίγη τριμμένη φέτα. Παίρνουμε την άκρη του φύλλου και το τυλίγουμε σαν ρολό και μετά το στρίβουμε σε κύκλο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τις πίτες μας, και τις αλείβουμε με λάδι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για περίπου 1 ώρα.

Tips
  1. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα φύλλο που έφτιαξα μόνη μου. Δείτε τη συνταγή εδώ. Το χειροποίητο φύλλο θέλει περισσότερο λάδωμα γιατί θα γίνει στεγνή η πίτα, ενώ το έτοιμο φύλο δεν χρειάζεται πολύ λάδι γιατί θα γίνει λαδερή.
  2. Μπορείτε με την ίδια γέμιση να φτιάξετε μια μεγάλη στρωτή πίτα αντί για ατομικές.
  3. Μπορείτε να βάλετε ότι χόρτα σας αρέσουν. Εγώ βάζω στις πίτες μου και φύλλα από παντζάρι. Το φύλλο από παντζάρι δίνει μια ιδιαίτερη γλύκα σε κάθε πίτα.
  4. Μπορείτε να σερβίρετε τις πίτες σας με γιαούρτι ή με ζάχαρη.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top