Παραδοσιακές φακές

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια μέτριες φακές
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  • 1 καρότο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές και μετά παίρνουμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό, και τις βάζουμε μέσα. Τις βάζουμε να βράσουν, και αφού πάρουν μία βράση, τις στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε ροδέλες και το σκόρδο το αφήνουμε όπως είναι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε με τη σειρά: λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, φύλλο δάφνης, το καρότο, κύβο λαχανικών, φακές, σάλτσα και τέλος προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Το βράζουμε για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να χυλώσει. Το αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη ρίγανη από πάνω.

Tips
  1. Οι φακές είναι μια γευστική σούπα, που τρώγεται ευχάριστα ακόμα και το καλοκαίρι με φρέσκια ντομάτα.
  2. Εγώ τις σερβίρω με ένα κουταλάκι ξύδι μέσα στο πιάτο.
  3. Οι φακές όπως και το καρότο είναι πλούσια σε σίδηρο, που είναι πολύ καλό για τον οργανισμό μας.
  4. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μία καυτερή πιπεριά κατά το βράσιμο ή λίγο μπούκοβο, για να δώσετε λίγη αψάδα στο φαγητό. Ανάλογα με την ποσότητα θα γίνει πικάντικο ή καυτερό.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top