Χαλβάς από σιμιγδάλι

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Υλικά

  • ½ κούπα του τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κούπες του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
  • ½ κούπα του τσαγιού σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

για το σιρόπι

  • 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 κούπες του τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 6 λεπτά. Το σιρόπι είναι έτοιμο και το διατηρούμε ζεστό.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε το σιγά σιγά σιρόπι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Αφού το σιμιγδάλι απορροφήσει όλο το σιρόπι, ο χαλβάς μας είναι έτοιμος. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Αδειάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα και τον αφήνουμε κρυώσει. Μετά ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top