Άσπρη φασολάδα

Νόστιμη άσπρη φασολάδα

Υλικά

  • ½ κιλό μέτρια φασόλια
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα του τσαγιού σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, και το σέλινο και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι, καρότο και σέλινο για 2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα φασόλια, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια μας. Το φαγητό είναι έτοιμο. Μπορούμε να σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή ή κρύα. Ταιριάζει με τη σαλάτα λαχανίδες. Για τη συνταγή δείτε εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top