Κοκκινιστά θράψαλα

Ένα νηστίσιμο πιάτο για όλες τις εποχές.

Υλικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα θράψαλα ή φρέσκα
  • 1 ½ κούπα ρύζι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο θυμάρι ή εστραγκόν
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη ζάχαρη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

Πλένουμε τα θράψαλα και τα στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Μετά σοτάρουμε και τα θράψαλα. Σβήνουμε με λίγο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 1 φύλλο δάφνης, ζάχαρη, θυμάρι, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα θράψαλα. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι ή πατάτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top