Κεμπάπ

Θα μαγειρέψουμε κεμπάπ στη λαδόκολλα. Είναι ένα πεντανόστιμο κι εύκολο φαγητό.

Υλικά

  • 7 φέτες χοιρινό φιλέτο
  • 6 φέτες πανσέτα χωρίς κόκαλο
  • χαλούμι
  • χρωματιστές πιπεριές
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια, τις πατάτες και το χαλούμι. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Το κρέας το παίρνουμε έτοιμο σε φέτες και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μουστάρδα, κέτσαπ, πάπρικα, ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε το κρέας μας και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και από τις 2 πλευρές.

Παίρνουμε 2 καλαμάκια και βάζουμε αρχικά από 1 πατάτα. Στην συνέχεια βάζουμε 1 φέτα φιλέτο και στα 2 παράλληλα. Μετά βάζουμε στο κάθε καλαμάκι από 1 φέτα κρεμμύδι, πιπεριά και χαλούμι. Μετά βάζουμε 1 φέτα πανσέτα παράλληλα και στα 2 καλαμάκια όπως στην αρχή. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με αυτή τη σειρά για όλα τα υλικά. Αφού τελειώσουμε βάζουμε ντοματίνια καταμήκος στη μέση.

Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε 2 λαδόκολλες και τοποθετούμε με προσοχή το κεμπάπ. Το τυλίγουμε με τις λαδόκολλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, παίρνουμε ένα πινέλο και αλείβουμε το κεμπάπ με το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω. Το βάζουμε ξανά στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση καταμήκος. Έχουμε 2 μεγάλα κεμπάπ και τα σερβίρουμε με μια σαλάτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top