Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Θα φτιάξουμε μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι άρωμα βανίλια πορτοκάλι
  • 1 γιαούρτι
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Σιρόπι

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλα και στο τέλος το μέλι. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Πορτοκαλόπιτα

Ανοίγουμε το κανταΐφι, το κόβουμε με ένα ψαλίδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα ταψί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 φακελάκι άρωμα βανίλια πορτοκάλι, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και μόλις ενσωματωθούν τα υλικά τα ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top