Σπιτικός γύρος

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτα κομμάτι χωρίς κόκκαλο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
  • ½ κούπα του τσαγιού μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Παίρνουμε την πανσέτα και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και βάζουμε από πάνω 1 φύλλο δάφνης. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια πάστα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο κρέας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Μετά σκεπάζουμε το κρέας και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Αφού ξεκουραστεί, το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top