Χειροποίητα φύλλα για πίτες

Εδώ εγώ σας δίνω μία απ’ τις πολλές συνταγές που υπάρχουν.

Υλικά

  • 3 περίπου φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • Σημείωση:

    3 περίπου κούπες αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία μπασίνα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη αλλά χωρίς να κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 10 μπαλίτσες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τα φύλλα με έναν πλάστη. Αυτή η ζύμη μας δίνει ξεροψημένα φύλλα που φουσκώνουν ελαφρώς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top