Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

Η ψαρόσουπα είναι ένα ωραίο, ελαφρύ φαγητό που γίνεται με διάφορα ψάρια.

Υλικά

  • 2 κοκκινόψαρα κατεψυγμένα
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 πατάτες
  • 1 κούπα του τσαγιού σέλινο ή σελινόριζα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κομμάτι πράσινη πιπεριά
  • 1 κομμάτι κόκκινη πιπεριά
  • 1 κομμάτι κίτρινη πιπεριά
  • χυμό από λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες σε φέτες και τις πιπεριές σε κομματάκια. Χοντροκόβουμε το σέλινο. Αφήνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε νερό, λάδι, πιπέρι και αλάτι. Βάζουμε τα ψάρια στο ειδικό εξάρτημα της κατσαρόλας ή σε ένα σουρωτήρι αν δεν έχουμε, και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν τα ψάρια και μετά τα αφαιρούμε. Μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και τις πιπεριές. Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας, αφαιρούμε τα μισά ή όλα και τα κόβουμε σε ένα μούλτι. Μετά τα ξαναρίχνουμε στη σούπα και προσθέτουμε χυμό από λεμόνι και τα ψάρια, αφού τα έχουμε καθαρίσει από κόκκαλα. Η σούπα μας είναι έτοιμη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top