Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο

Θα φτιάξουμε μία νόστιμη, εμφανίσιμη ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα του κέικ. Όλοι θα τη ζηλέψουν και θα θέλουν να την δοκιμάσουν. Θα στολίσει το γιορτινό και το καθημερινό τραπέζι σας.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή χειροποίητα χωριάτικα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τυρί φέτα
  • 1 κούπα κίτρινα τυριά
  • 1 κούπα αλλαντικά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση: Χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά σε ένα μπολ. Τρίβουμε σε ένα τρίφτη τα τυριά και τα αλλαντικά, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπολ. Προσθέτουμε ½ ποτήρι γάλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και λαδώνουμε καλά. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα χειροποίητα φύλλα. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλυφθεί η φόρμα. Ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε ένα ακόμη φύλλο σουρωμένο. Βάζουμε λίγη γέμιση και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Βάζουμε από πάνω τα 2 τελευταία φύλλα, ρίχνοντας λάδι ενδιάμεσα, και γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν απ’ τη φόρμα. Ρίχνουμε λίγο λάδι και σε αυτά. Και τέλος ρίχνουμε και ½ ποτήρι γάλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να απορροφήσει το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Tips
  1. Μπορείτε να φυλάξετε την πίτας σας στην κατάψυξη μέχρι να θελήσετε να την ψήσετε.
  2. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε μια ωραία σπανακόπιτα ή κιμαδόπιτα.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top