Αρνί με χόρτα

Σήμερα θα δείξω πως να μαγειρέψουμε το ψητό αρνί που μας περίσσεψε απ’ το Πάσχα. Μάζεψα διάφορα χόρτα από τον κήπο μου όπως στρογγυλό μαρούλι, σγουρό κόκκινο μαρούλι, σέσκουλα, φρέσκα κρεμμύδια, μάραθο, μαϊντανό και δυόσμο.

Υλικά

  • αρνί ψητό
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα
  • 10 – 12 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κούπα του τσαγιού μαϊντανό
  • ½ κούπα μάραθο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μάραθο και το δυόσμο. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια. Μετά ρίχνουμε τα χόρτα και τα σοτάρουμε κι αυτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό, πιπέρι και αλάτι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Βάζουμε το αρνί μας σε μία γάστρα ή ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα χόρτα, 2 φύλλα δάφνης και το σκεπάζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top