Γεμιστά ορφανά

Το απόλυτο ελληνικό φαγητό που ζηλεύουν σε όλο τον κόσμο!

Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 5 πιπεριές
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 13 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1 κούπα του τσαγιού σταφίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα κρεμμύδια.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, το βάζουμε στο μούλτι και το κάνουμε χυμό. Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές, την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι. Κρατάμε το καπάκι για να κλείσουμε τα γεμιστά μας.

Τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα ταψί. Στη συνέχεια ρίχνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε κάθε κομμάτι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ένα ποτήρι νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε και το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και όση γέμιση περισσέψει την ρίχνουμε στο ταψί μας με λίγο χυμό ντομάτας και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε τα γεμιστά με τυρί φέτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top