Ζυγούρι βραστό

Υλικά

  • 1 ½ κιλό ζυγούρι με κόκκαλο
  • 3 καρότα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια
  • 1 κούπα του τσαγιού φινόκιο (μάραθο)
  • ½ κούπα του τσαγιού σέλινο
  • ½ κούπα του τσαγιού σελινόριζα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • χυμό από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε σέλινο, σελινόριζα και φινόκιο χοντροκομμένα και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ζεματάμε το κρέας και αφαιρούμε το πρώτο νερό. Ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσει. Ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μοσχοκάρυδο και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Μόλις βράσει το κρέας, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Στραγγίζουμε το ζωμό με ένα σουρωτήρι για να μην έχει μέσα κόκκαλα. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Μετά ρίχνουμε καρότα, φινόκιο, σέλινο και σελινόριζα, και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τις πατάτες, το ζωμό, χυμό από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσει η σούπα μας, αφαιρούμε μια μικρή ποσότητα μαζί με λαχανικά. Τα χτυπάμε πάρα πολύ στο μούλτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα όπου αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και βάζουμε μέσα κι ένα κομμάτι κρέας.

Tips
  1. Μπορείτε αν θέλετε να πάρετε κρέας χωρίς κόκκαλα και να το βράσετε μαζί με τα λαχανικά. Το βραστό μας γίνεται πιο νόστιμο όμως, όταν έχουμε κρέας με κόκκαλα.
  2. Μπορείτε να κρατήσετε μια μερίδα κρέας με ζωμό και να προσθέσετε μέσα τραχανά.
  1. Μπορείτε να μαγειρέψετε το ζυγούρι κοκκινιστό με ζυμαρικά.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top