Νηστίσιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Το νηστίσιμο κέικ είναι τόσο νόστιμο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό. Δοκιμάστε το και θα το φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά

για το κέικ

  • 400 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 300 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια νηστίσιμη τρούφα
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το γλάσο

  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 10 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 350 γραμμάρια νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Για το κέικ

Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε το αλεύρι, την τρούφα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και την ζάχαρη. Παίρνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε μέσα τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε για να φουσκώσει. Το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα ή ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 – 60 λεπτά. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και καρύδια.

Για το γλάσο

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρύο νερό, το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το γλάσο μας. Μετά το βγάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια. Ρίχνουμε το γλάσο ζεστό πάνω στο κέικ όταν είναι κρύο. Προσθέτουμε από πάνω τριμμένα καρύδια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top