Μπριζόλες γεμιστές

Παίρνουμε απ’ τον κρεοπώλη μας ένα κομμάτι χοιρινό κρέας και του ζητάμε να μας το κόψει σε μπριζόλες, αλλά όχι μέχρι κάτω για να μπορούμε να το γεμίσουμε.

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας για μπριζόλες
  • 2 κιλά πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 10 φέτες κίτρινο τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπα μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι.

Βάζουμε στο μούλτι μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι, κρεμμύδι, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, και τα χτυπάμε πάρα πολύ.

Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το αλείβουμε με το μίγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι. Στη συνέχεια βάζουμε ανάμεσα σε κάθε φέτα του κρέατος από μία φέτα τυρί και μπέικον. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις δύο άκρες για να μην μας ανοίξει το κρέας όπως στη φωτογραφία.

Κόβουμε τις πατάτες όπως θέλουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με χυμό από μισό λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και τα ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί μαζί με το κρέας και από πάνω τους ρίχνουμε λίγη πάπρικα. Τα σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 περίπου ώρες. Μετά το πέρας της μίας ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top