Λαγάνα σπιτική

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια ζεστό νερό
  • 20 γραμμάρια ξηρή μαγιά με προζύμι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σουσάμι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε πρώτα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 300 γραμμάρια ζεστό νερό. Ζυμώνουμε αρκετά καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για περίπου 50 λεπτά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μέχρι να ξεφουσκώσει. Χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, τα ανοίγουμε σε σχήμα λαγάνας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Παίρνουμε ένα πινέλο, αλείβουμε τις λαγάνες με το μέλι και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Μετά με λίγο λάδι στα δάχτυλά μας τρυπάμε τις λαγάνες από πάνω, αυτό βοηθάει να μη φουσκώσει η ζύμη στο ψήσιμο.

Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top