Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

Ένα νόστιμο εύκολο κυριακάτικο φαγητό.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο κάρυ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη σάλτσα, 1 κύβο λαχανικών και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει και αφού βράσει το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Μετά ρίχνουμε το κριθαράκι και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πιει όλο το ζουμί. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα. Για τις σαλάτες μας δείτε εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top