Μπατζίνα

Θα φτιάξουμε μία παραδοσιακή μπατζίνα όπως έφτιαχνε η γιαγιά μου, η οποία είναι εύκολη και χωρίς φύλλο.

Υλικά

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ ποτήρι γάλα
  • τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Πρώτα θα καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια και θα τα τρίψουμε στον τρίφτη.

Παίρνουμε μία λεκάνη, βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, ½ ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας χυλός. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, ρίχνουμε τον χυλό μας και τον απλώνουμε. Πάνω στο χυλό απλώνουμε και το τυρί τριμμένο να πάει παντού. Πιέζουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Αν θέλουμε τη μπατζίνα να είναι τραγανή, την κάνουμε λεπτή στρώση στο ταψί. Αν θέλουμε να γίνει πιο αφράτη, κάνουμε την στρώση πιο παχιά. Εγώ εδώ έφτιαξα μια τραγανή μπατζίνα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top