Πανσέτα γεμιστή

Δοκιμάστε να τη φτιάξετε, είναι νόστιμη κι εύκολη συνταγή.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2 ½ κιλά πανσέτα χωρίς κόκκαλο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • Λίγο μπαχάρι
  • Φρέσκια ρίγανη ή ξερή
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού νοστιμιά σκόνη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 4 – 5 ντοματίνια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Κίτρινο τυρί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το καρότο και το τυρί στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλείβουμε την πανσέτα με μουστάρδα από την πλευρά που έχει το λίπος και ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, νοστιμιά σκόνη. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε ξανά τα ίδια μπαχαρικά. Στην άκρη της πανσέτας βάζουμε πιπεριά, κρεμμύδι, ντοματίνια, καρότο, σκόρδο και κίτρινο τυρί. Την γυρίζουμε να γίνει ρολό. Δένουμε το ρολό μας με ένα σχοινί ή το στερεώνουμε με ξύλινα καλαμάκια. Παίρνουμε μία γάστρα, βάζουμε μέσα λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το ρολό. Γύρω απ’ το ρολό βάζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε φρέσκια ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, χυμό από λεμόνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά που μας περίσσεψαν από τη γέμιση. Τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, κλείνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το καπάκι της γάστρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Μόλις το κρέας μαλακώσει, το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με σαλάτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top