Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο

Υλικά

  • 3 μέτρια μήλα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • αλεύρι όσο πάρει

        (προαιρετικά)

  • σταφίδες
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Η ποσότητα είναι για 2 ταψιά.

Παίρνουμε το μούλτι και χτυπάμε τα μήλα με λίγο λάδι μέχρι να γίνει πολτός.

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και την κανέλα.

Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τον πολτό μήλου, το λάδι και το μπολ που ετοιμάσαμε παραπάνω. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη. Φτιάχνουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 25 με 30 λεπτά.

Tips
  1. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη ζύμη σταφίδες.
  2. Μπορείτε πριν το ψήσιμο να αλείψετε τα κουλουράκια με μαρμελάδα και να ρίξετε σουσάμι.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top