Μπακαλιάρος με χόρτα

Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο. Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

Υλικά

  • 1 φιλέτο κατεψυγμένο μπακαλιάρο
  • αλεύρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • σπορέλαιο
  • 8 φρέσκα κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια χόρτα
  • άνηθο ή μάραθο
  • μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο, τον στύβουμε ελαφρά και τον κόβουμε μερίδες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε αλεύρι, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μετά αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα απ’ τη μία πλευρά τα γυρνάμε. Αφού πάρουν χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές είναι έτοιμα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα χόρτα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε μόνο τα χόρτα μαζί με νερό και τα ζεματάμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε κρεμμύδι, άνηθο και μαϊντανό για 3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα χόρτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Παίρνουμε ένα μικρό ταψί και απλώνουμε τα χόρτα. Από πάνω βάζουμε τον μπακαλιάρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή ένα καπάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top