Παντζαροκεφτέδες

Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε κεφτέδες με φύλλα από παντζάρια.

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλα από παντζάρια
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα του τσαγιού ανθότυρο
  • 1 κούπα του τσαγιού τυρί γκούντα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας μάραθο ή άνηθο
  • 12 φρέσκα κρεμμύδια
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από τα παντζάρια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μάραθο και τα κρεμμυδάκια. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τρίβουμε το τυρί γκούντα και θρυμματίζουμε το ανθότυρο. Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τα φύλλα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον μάραθο, τα κρεμμύδια, πιπέρι και αλάτι. Τα τρίβουμε με τα χέρια να πανιάσουν. Αν βγάλουν υγρά, τα αφαιρούμε. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Θέλουμε ένα μίγμα αρκετά σφιχτό. Τέλος ρίχνουμε μία κούπα του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι και ξανά ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια επίπεδα, για να μπορούν να τηγανιστούν. Παίρνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με γιαούρτι, τζατζίκι, πατατοσαλάτα. Ακόμη και με σκορδαλιά ταιριάζει πολύ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top