Σπιτικά Κρακεράκια

Μια τέλεια συνταγή για πολύ νόστιμα κι εύκολα κρακεράκια.

Υλικά

  • 60 γραμμάρια ζεστό γάλα
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 3 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γραμμάρια αλάτι
  • 2 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 10 γραμμάρια σουσάμι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια λεκάνη και βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με τα χέρια.

Προσθέτουμε το δυόσμο, το σουσάμι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας. Το κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Tips
  1. Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σας σκόρδο σε σκόνη για να έχετε τη γεύση αυτή στα κρακεράκια.
  2. Μια άλλη εκδοχή είναι λιαστή ντομάτα με τυρί.
  3. Μια άλλη εκδοχή είναι ρίγανη, λάδι και αποξηραμένο κρεμμύδι.
  4. Μια άλλη εκδοχή είναι με σκόνη μπάρμπεκιου.
  5. Μια άλλη εκδοχή είναι μπούκοβο για όσους τους αρέσουν τα καυτερά.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top