Φασολάκια από τον κήπο

Σήμερα πήγα μία βόλτα στον κήπο, μάζεψα φασολάκια, καρότα, κρεμμύδια, μαϊντανό, δυόσμο, πατάτες και θα σας δείξω πως να μαγειρέψετε ένα λαδερό, γευστικό φαγητό.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 πατάτες
  • χυμό ντομάτας
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες, έκτος αν είναι τρυφερά και δεν έχουν, όπως είναι τα δικά μου εδώ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Στη συνέχεια βάζουμε τα φασολάκια και τις πατάτες. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό μας με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top