Κοκκινιστό πρόβειο

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας πρόβειο
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα με νερό, βάζουμε το κρέας, το ζεματάμε και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Το αφήνουμε λίγο για να στεγνώσει. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά και σοτάρουμε και το κρέας. Μετά προσθέτουμε καρότο, μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, πάπρικα, σάλτσα ντομάτας. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Tips
  1. Μπορείτε να σερβίρετε το κρέας με μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε το κρέας μαζί με την εύκολη σαλάτα μας. Για τη συνταγή δείτε εδώ.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top