Λουκάνικα με πιπεριές

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό για όλες τις εποχές.

Υλικά

  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 450 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 4 κουταλιές τις σούπας μαϊντανό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 2 πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο

Εκτέλεση

Κόβουμε τι πιπεριές σε λωρίδες, το λουκάνικο σε ροδέλες, τι πατάτες σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λιώνουμε το σκόρδο.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ταυτόχρονα τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη σάλτσα και ένα ποτήρι νερό. Τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και πάπρικα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Tips
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό αντί για λουκάνικο.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top