Είναι μια διαφορετική συνταγή, εύκολη με πολλή γεύση και άρωμα. Κανένας δεν θα καταλάβει ότι βάλατε κόκκινη κολοκύθα.
Υλικά
- 3 αυγά
- 260 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 240 γραμμάρια σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 260 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
- 320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο
- 1 βανίλια
- 150 γραμμάρια καρύδια
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη. Εγώ εδώ είχα στην κατάψυξη τριμμένη κολοκύθα. Την ξεπάγωσα και την έστυψα πάρα πολύ καλά.
Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μίξερ πρώτα τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο και το μίγμα με το αλεύρι. Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρύδια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τοποθετούμε μικρά κομματάκια λαδόκολλας σε φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά. αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Μπορείτε αντί για κολοκύθα, να βάλετε τριμμένο καρότο.
- Μπορείτε να τα κάνετε γεμιστά με κερασάκι ή σοκολάτα. Αρκεί να βάλετε ένα κομμάτι κεράσι ή σοκολάτα στο κέντρο από κάθε φορμάκι, πριν μπει στο φούρνο.
- Αν δεν σας αρέσουν τα καρύδια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με σταφίδες.
- Μπορείτε να γαρνίρετε εξωτερικά τα cupcakes.
- Να τα βουτήξετε σε σοκολάτα και μετά σε τρούφα ή ινδική καρύδα.
- Να τα αχνίσετε με ζάχαρη άχνη.