Σπιτικό πεϊνιρλί

Θα σας δείξω πως να φτιάξετε πεϊνιρλί με εύκολη ζύμη. Τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας. Τα παιδιά μπορούν να τα πάρουν στο σχολείο και οι μεγάλοι στη δουλειά τους. Μπορείτε να τα σερβίρετε σε παιδικά πάρτι, γιορτές ή για βραδινό με μια ωραία σαλάτα.

Υλικά

για τη ζύμη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 500 γραμμάρια για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

για τη γέμιση

  • 300 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • χρωματιστές πιπεριές
  • 300 γραμμάρια πάριζα τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτα ή κέτσαπ

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Το νερό βάζουμε στο τέλος αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μικρά ή μεγάλα πεϊνιρλί χωρίζοντας τη ζύμη στο ανάλογο μέγεθος. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε μικρό στρόγγυλο φύλλο. Το χαράζουμε λίγο αντικριστά. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε περνώντας τη μία άκρη μέσα στην άλλη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Βάζουμε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείβουμε από πάνω με αυγό. Εγώ εδώ ανακάτεψα λίγο βούτυρο με γλυκιά πάπρικα και τα άλειψα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γέμιση θέλετε όπως: τυρί φέτα, ντομάτα, ελιές, δυόσμο, ρίγανη, πιπεριές.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κίτρινο τυρί και αλλαντικό της αρεσκείας σας.
  3. Μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top