Κεφτέδες με λαχανικά στο φούρνο

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 200 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 10 φρυγανιές
  • 1 καρότο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 κολοκυθάκια μικρά
  • 1 αυγό
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, δυόσμος
  • 1 κούπα του τσαγιού μαϊντανό
  • 10 ντοματίνια
  • 3 – 4 μελιτζάνες
  • 1 ½ κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μούλτι και κόβουμε 1 καρότο, 1 κρεμμύδι, 1 πιπεριά και 1 κολοκυθάκι όλα μαζί. Αλέθουμε τι φρυγανιές ξεχωριστά. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε πρώτα τον κιμά και μετά προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, τη φρυγανιά, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε. Κόβουμε 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, 2 κολοκυθάκια και 2 πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά τις πιπεριές και τέλος τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε γύρω γύρω εναλλάξ 1 κεφτέ, 1 μελιτζάνα, 1 πατάτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο κέντρο βάζουμε τα λαχανικά που σοτάραμε και από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top