Κουραμπιέδες

Θα φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο χιονισμένο γλυκό, που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε όλα τα σπίτια.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ⅓ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Τα κόβουμε στο μούλτι.

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα άσπρο μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ολόκληρο αυγό, 2 κρόκους και χτυπάμε κι αυτά. Μετά αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.  Το αλεύρι εδώ το βάζουμε για να μην κόψει το βούτυρο από το κονιάκ που θα προσθέσουμε παρακάτω. Ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη ζύμη μας. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, τα αμύγδαλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε. Εγώ εδώ έφτιαξα από ένα ταψί στρόγγυλους και μακρόστενους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, βάζουμε μια στρώση άχνη ζάχαρη, από πάνω βάζουμε τους κουραμπιέδες και από πάνω ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top