Αγριογούρουνο στιφάδο

Υλικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 3 κιλά μικρά κρεμμύδια
  • 2 φύλα δάφνης
  • 2 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι λικέρ ή κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 καρότο
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ.

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε μισό ποτήρι σπιτικό λικέρ, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 1 φύλο δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.

Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το κρέας, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι να κάψει. Μετά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 ξυλάκι κανέλας. Τα ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας. Κόβουμε 1 καρότο σε ροδέλες. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας, τη σάλτσα, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι, το καρότο, 1 φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα κρεμμύδια. Μετά γυρνάμε το στιφάδο σε ένα ταψί και το τελειώνουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.

Tips
  1. Μπορείτε να φτιάξετε το στιφάδο με κουνέλι, λαγό, κοτόπουλο ή με μοσχαρίσια ουρά.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε το στιφάδο σας με τηγανιτές ή ψητές πατάτες.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top