Κοτόπουλο μαριναρισμένο στα κάρβουνα

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα κοτόπουλο και το ανοίγουμε στη μέση όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Παίρνουμε το μούλτι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. Τα χτυπάμε πολύ καλά.  Παίρνουμε το μίγμα απ’ το μούλτι και αλείβουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Εγώ εδώ το αφήνω από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστεί στο ψυγείο. Μπορείτε να το αφήσετε για 2 ώρες μόνο πριν το ψήσετε.

Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο.

Tips
  1. Σερβίρουμε με τηγανητές ή ψητές πατάτες.
  2. Μπορείτε να το σερβίρετε με μία σπιτική πατατοσαλάτα.
  3. Μπορείτε να σερβίρετε με μία πράσινη σαλάτα. Για τη συνταγή δείτε εδώ.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top