Παϊδάκια πρόβεια

Υλικά

  • 1 κιλό πρόβεια παϊδάκια
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 μικρό καρότο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μούλτι και βάζουμε κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανό, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, λάδι και χυμό από μισό λεμόνι. Τα χτυπάμε πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τα παϊδάκια και ρίχνουμε το μίγμα απ’ το μούλτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.

Κόβουμε τις πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε, τις βάζουμε στο ταψί και συμπληρώνουμε αλάτι. Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.

Tips
  1. Μπορείτε να σερβίρετε μαζί με την εύκολη σαλάτα μας. Για τη συνταγή δείτε εδώ.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top