Αυτή την εποχή έχει πολλά χόρτα στον κήπο μου και είπα να τα αξιοποιήσω, φτιάχνοντας αλμυρές τηγανίτες με χόρτα και ανθότυρο. Είναι ένα οικονομικό, εύκολο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 60 γραμμάρια γιαούρτι
- 180 ml γάλα
- 120 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
- 60 γραμμάρια ψιλοκομμένα χόρτα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τα χόρτα. Τα τρίβουμε με το αλάτι για να πανιάσουν. Μετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για να έχουμε ένα σφιχτό χυλό. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και κόβουμε το μίγμα με βρεγμένο κουτάλι ή το βοηθάμε με ένα δεύτερο κουτάλι. Ψήνουμε κάθε τηγανίτα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν γυρνάμε την κάθε τηγανίτα, πιέζουμε λίγο με το κουτάλι ώστε να γίνονται πιο πλατιές και να ψήνονται ευκολότερα και πιο σωστά.