Κολοκυθάκια αυγολέμονο

Θα μαγειρέψουμε κολοκυθάκια γεμιστά, ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό με αυγολέμονο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

  • κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 300 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 3 φρέσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουτάλι. Τα βάζουμε με τη σειρά σε μία κατσαρόλα. Κρατάμε μια φετούλα ψιλή από κάθε κολοκυθάκι.

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μετά ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε κι αυτόν. Μόλις είναι έτοιμος, ρίχνουμε μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο και το ρύζι. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σωθεί το νερό. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κλείνουμε με τις φετούλες που κρατήσαμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε ανάμεσα στα κολοκυθάκια έτσι ώστε να είναι σφηνωμένες για να μην αναποδογυρίσουν τα κολοκυθάκια κατά το βράσιμο. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα μικρότερο καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, βγάζουμε λίγο ζωμό σε μία κούπα. Μέσα στην κούπα ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι, για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Στη συνέχεια χτυπάμε 2 αυγά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό με το λεμόνι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top