Πατατοκεφτέδες

Τα κεφτεδάκια από πατάτα είναι νόστιμα και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 200 γραμμάρια γκούντα
  • 100 γραμμάρια πάριζα
  • 150 γραμμάρια κόκκινη φαρίνα
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί, την πάριζα, το καρότο και τις πατάτες στη χοντρή κοπή του τρίφτη. Δεν αφαιρούμε τα υγρά από τις πατάτες. Παίρνουμε μια λεκάνη, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα μας για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, πλάθουμε μεγάλους επίπεδους κεφτέδες και τους βάζουμε με τη σειρά. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε αντί για το φούρνο να τα τηγανίσουμε. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι, πλάθουμε μικρούς επίπεδους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Tips
  1. Μπορείτε να βάλατε ότι είδος κίτρινου τυριού επιθυμείτε ή μισό μισό με ανθότυρο.
  2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάριζα με γαλοπούλα ή ανάμικτα αλλαντικά.
  3. Αν δεν σας αρέσει το καρότο, μπορείτε να το αφαιρέσετε και να προσθέσετε κάποιο αρωματικό όπως δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top