Πρόβειο με ζυμαρικά πέτουρα

Τα πέτουρα ή πέτηλα είναι ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά που ανήκουν στην κατηγορία της χυλοπίτας.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πρόβειο κρέας χωρίς κόκκαλο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Μπαχάρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε χύτρα ταχύτητος. Κόβουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα φύλλα δάφνης, το ξυλάκι κανέλας και τον πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο λαχανικών, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τα ρίχνουμε μέσα στη χύτρα. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι σκεπαστεί το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι κι αφού έχει βράσει το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα. Ρίχνουμε μέσα στη χύτρα 2 – 3 ποτήρια νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά μας, τα πέτουρα. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν τη σάλτσα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί θέλουμε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top