Γίγαντες στο φούρνο

Υλικά

  • 600 γραμμάρια γίγαντες
  • 1 κούπα του τσαγιού σέλινο
  • 1 κούπα του τσαγιού σελινόριζα
  • 1 κούπα του τσαγιού φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξηρά
  • 350 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα ή καυτερή
  • μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τους γίγαντες για 6 με 7 ώρες. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε τους γίγαντες και βράζουμε για 1 ώρα. Μετά στραγγίζουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το λάδι. Κόβουμε το σέλινο, τη σελινόριζα και το φινόκιο σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ταψί με τους γίγαντες. Επίσης προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Συμπληρώνουμε τρία ποτήρια νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Μπορεί να χρειαστούν 2 ώρες.

Tips
  1. Μπορείτε να σερβίρετε τους γίγαντες με άγρια χόρτα.
  1. Μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά, αν σας αρέσουν τα καυτερά.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top