Μαρμελάδα πεπόνι

Φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη μαρμελάδα από πεπόνι.

Υλικά

  • 1 κιλό πεπόνι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε κομματάκια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε 4 – 5 ώρες να βγάλει την υγρασία του. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πολτοποιούμε. Ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι, 1 ξυλάκι κανέλας και 3 γαρύφαλλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει. Αν χρειαστεί αφαιρούμε τον αφρό. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top