Ατομικά παστιτσάκια

Είναι μια συνταγή που προσφέρεται για πάρτι και γιορτές.

Υλικά

  • ½ πακέτο κοφτό μακαρόνι
  • 600 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 1 συσκευασία σφολιατίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • Τυρί γκούντα
  • Ελαιόλαδο

Υλικά για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ

Θα φτιάξουμε πρώτα την κρέμα μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά και τα προσθέτουμε.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το γάλα, ρίχνουμε το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε βούτυρο και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Φτιάχνουμε τον κιμά

Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί κι αυτός. Προσθέτουμε το καρότο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, δυόσμο, 1 κύβο λαχανικών, τον μαϊντανό, το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Φτιάχνουμε τα παστιτσάκια

Θα χρειαστεί χρησιμοποιήσουμε θήκες σιλικόνης ή κουπάκια αλουμινίου μιας χρήσεως ή αντικολλητικές φόρμες. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα και τα τρία είδη, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Λαδώνουμε αρχικά κάθε φόρμα. Σε κάθε φόρμα βάζουμε με αυτή τη σειρά από κάτω προς τα πάνω:

  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. κοφτό μακαρόνι
  3. κιμά
  4. κοφτό μακαρόνι
  5. τυρί γκούντα τριμμένο
  6. κρέμα μπεσαμέλ
  7. πάπρικα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Tips

Τα υλικά που μας περίσσεψαν, δεν τα πετάμε. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι. Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί φέτα ή ότι άλλο τυρί θέλουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγη κρέμα μπεσαμέλ από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Έτσι έχουμε ένα δεύτερο φαγητό και δεν έχουμε πετάξει τίποτα.

Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top