Παντζαρόπιτα

Φτιάχνουμε μία διαφορετική, πρωτότυπη και νόστιμη πίτα. Γίνεται στρωτή στο ταψί αλλά και ατομικές μικρές πιτούλες.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φύλλα από παντζάρι ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο ή φέτα
  • 1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • άνηθο ή μάραθο
  • πράσο
  • μαϊντανό
  • 8 χειροποίητα φύλλα ή 1 πακέτο έτοιμα

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία λεκάνη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πανιάσουν. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Στο τρίτο φύλο ρίχνουμε γέμιση και ανθότυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Tips
  1. Αν τα φύλλα είναι έτοιμα, χρησιμοποιήστε το μισό λάδι μόνο.
  2. Αν τα φύλλα είναι χειροποίητα, χρησιμοποιήστε όλο το λάδι.
  3. Αν θέλετε ή πίτα να είναι νηστίσιμη, αφαιρέστε το τυρί.
  4. Μπορείτε αντί για μία πίτα, να φτιάξετε μικρές ατομικές πίτες.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top